Marieke Zentjens ~ Fotografie »

Iedere documentaire fotosessie is voor mij een feestje en een geschenk. Maar wanneer je het gezin van je broer mag fotograferen dan voelt het niet alleen als feestje. Je voelt je ook rijk, rijk omdat je broertje zo’n fijn gezin heeft en zo gelukkig is met zijn lieve vrouw en fantastische kinderen.

Van het ontwaken in de ochtend tot waterpret in de middag. Ik heb iedere seconde genoten. In dit blog een kleine weergave van groot geluk ♡

Send Usa Message Share onFacebook Tweet toTwitter

In 2018 nam ik me voor om in 2019 meer te gaan bloggen, meer werk te laten zien… want in 2018 was het op mijn website vrij rustig maar dat was het allerminst in real life.

Naast dat ik bij klanten fotografeer, leef ik als chinees in mijn eigen huis. Mijn fototoestel ligt altijd binnen handbereik. Net als in 2018 ben ik in 2019 weer een van de 16 fotografen van wildflowersandthunderstorms en prijkt één van de ‘vers gemaakte foto’s’ van onze kinderen wekelijks op het blog.

Te jammer om deze foto’s ook niet hier te delen, bedacht ik me zo. Vanaf 2019 zal ik maandelijks een blog publiceren met een aantal van de door mij gemaakte foto’s van die maand. Januari vliegt van vuurwerk en lazy ochtenden naar de badkamer voor de wekelijkse barbie zwemles. Ohh.. en de mislukte familiefoto tijdens de nieuwjaarswandeling, ik durfde hem mijn familie niet te laten zien dus ik hoop wel dat dit onder ons kan blijven 😉 Enjoy!


Send Usa Message Share onFacebook Tweet toTwitter

Op een zondag in november was ik alweer voor de 2e keer in Uden om dit gezinnetje te mogen fotograferen. Zoon en broertje Daaf had ik nog niet eerder ontmoet. Het oudere broertje Tiem zorgde voor de reuring waar ik zo van hou tijdens een fotosessie. Daarnaast waren er ook mooie stille momenten tussen vader/moeder en Daaf. Een waar feestje om dit mooie gezin vast te mogen leggen!

PS. Op de laatste foto zie je linksboven in het hoekje een foto van de eerdere sessie bij dit gezin 🙂

Kiekeboe waar is papa op bedMooi gezin in Uden Marieke ZentjensMoeder en zoon op het bedLekker chillen bij mama Marieke Zentjens FotografieStil moment Marieke ZentjensKnuffelen bij papaKus van mama babykamertje Marieke Zentjens FotografieOp de bank one happy family

 

Send Usa Message Share onFacebook Tweet toTwitter

Ik voel het nu nog, de adrenaline en de zenuwen die ik voelde toen ik om 5 uur in de ochtend naar Haarlem vertrok. Liv Tomkins, een fantastische fotograaf die ik onzettend bewonder, had me gevraagd om haar gezin te fotograferen. Mij?! Ik zei destijds natuurlijk meteen ‘ja’ maar onderweg naar Haarlem vroeg ik me af wat me eigenlijk had bezield. Waarom had ik ‘ja’ gezegd? Wat dacht ik toe te kunnen voegen aan de fantastische collectie foto’s die ze zelf van haar gezin maakt?

Natuurlijk wist ik het antwoord op de vraag die ik mezelf stelde. Het allerbelangrijkste was dat Liv zelf ook op de foto zou staan; samen met haar kinderen. Ik herken het gemis aan foto’s waar ik zelf op sta. Geen selfies, maar echte foto’s, foto’s die je voelt, waarop je jezelf écht ziet in alle puurheid. Foto’s die de kinderen later zien en het verhaal vertellen van ‘vroeger’ en ze een beetje terugbrengen naar dat moment.

Ik parkeerde mijn zenuwen samen met mijn auto bij Liv om de hoek, haalde een aantal keer diep adem en ging ervoor. De foto’s vertellen het verhaal van de dag uit het leven met Liv, Penny & Joe. Hoe ze samen wakker worden, ontbijten, plezier maken, spelen… ‘gewoon’ hoe een dag uit hun leven er uit ziet. Wat was het een fantastische dag, ik heb ontzettend genoten van het plezier, de liefde, de vrijheid om te ontdekken en van de aandacht voor elkaar in dit gezin. Met trots blog ik een klein aantal foto’s van deze onvergetelijke sessie.

Oh… en Liv heeft een man maar hij was, dat wist ik van te voren, redelijk onverwacht een weekendje weg. Liv besloot om de sessie toch door te laten gaan omdat er altijd wel ‘iets’ is. Kun jij na het zien van deze sessie ook geen reden meer bedenken waarom je niet zo’n sessie van je gezin zou willen boeken, neem dan contact met me op!

Day in the life sessie

Day in the life sessie

Day in the life Haarlem Marieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens Fotografie DocumentairDocumentaire fotografie Nederland superwomanPure fotografie BrabantOntbijten met croissantjes broer en zusZondagochtend ontbijt documentaire fotografie BrabantDocumentaire fotografie Marieke ZentjensOm je vingers bij af te likkenBroer en zus herkenbaar tafereeltjeMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieDocumentaire fotografie puur

Speeltuin

Speeltuin

Marieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens FotografieMarieke Zentjens Fotografie

Send Usa Message Share onFacebook Tweet toTwitter